Banner 980x90

Ceļi ar grants segumu daudzviet apledojuši; braukšanas apstākļi uz tiem ir apgrūtināti

Rīga, 19.febr., LETA. Visā valsts teritorijas gaisa temperatūra ir virs nulles un īpaši slideni daudzviet kļuvuši ceļi, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu - tie ir grants seguma ceļi, pārsvarā vietējās nozīmes, aģentūru LETA informēja "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Īpaši sarežģīti izbraucami uz ceļiem ir uzkalni un strauji pagriezieni, tas ir jāņem vērā arī plānojot kravu piegādi. Savukārt braukšanas apstākļi un valsts galvenās un reģionālās nozīmes autoceļiem šorīt ir apmierinoša, informē LVC.

Piebrauktā sniega kārta patlaban ir noklāta ar ūdeni, kas veidojas sniegam kūstot, kā arī nokrišņu dēļ. Sala laikā kaisīto smilti no ceļa noskalo ūdens. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ziemā piebraukto sniega kārtu uz grants autoceļiem rievo, taču, kūstot sniegam, izkūst arī rievas. Savukārt naktī un rīta stundās, kad temperatūra noslīd zem nulles, izkusušais sniegs atkal sasalst un veidojas apledojums.

LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, braucot pa vietējās nozīmes autoceļiem izvēlēties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu, drošu braukšanas ātrumu, ieturēt lielāku distanci līdz priekšējam automobilim, kā arī neveikt straujus manevrus, lai izvairītos no iespējamajiem negadījumiem.

"Grants autoceļi ziemā netiek kaisīti ar sāli, tie tiek uzturēti ar sniega kārtu. Uzturētāji arī veic grants ceļu apstrādi ar pretslīdes materiāliem satiksmei bīstamākajos posmos, kā arī veic rievu izveidi apledojumā. Virsmas rievošanu var veikt uz grants autoceļiem ar vismaz piecu centimetru sniega vai apledojuma biezumu. Grants ceļu apstrādes laiks ar pretslīdes materiāliem netiek normēts," norāda LVC.

Tāpat LV aicina informēt par slideniem ceļu posmiem, kā arī citiem sarežģījumiem, kas rodas uz valsts autoceļiem, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)