Banner 980x90

Divas Ogres skolas uzvar pirmajā kārtā konkursā par Raini un Aspaziju

Foto: Ogre24.lv
Foto: Ogre24.lv

Noslēgusies Latvijas Kultūras akadēmijas rīkotā Kultūras kanona konkursa vidusskolēniem 2015-2016 ''Raiņa un Aspazijas idejas un vērtības mūsdienu cilvēku dzīvē un notikumos'' pirmā - reģionālā kārta.

Kā pilsētas informācijas portālu Saldus24.lv informēja konkursa projekta vadītājas asistente Nadīna Rutka, novembra pirmajā nedēļā visos Latvijas reģionos norisinājās Kultūras kanona konkursa vidusskolēniem 2015 - 2016 "Raiņa un Aspazijas idejas un vērtības mūsdienu cilvēku dzīvē un notikumos" pirmā kārta. Konkursam bija pieteikušās 45 komandas no Latgales, Vidzemes, Rīgas, Zemgales un Kurzemes reģioniem. Katru komandu veidoja trīs skolēni, kuri skolotāja vadībā pirms konkursa pētīja Raiņa un Aspazijas kultūras mantojumu ar mērķi aktualizēt tās idejas un vērtības, kuras ir nozīmīgas un būtiskas arī pašiem skolēniem un šodienas Latvijas sabiedrībai kopumā. Konkursa dalībnieki savu pētījumu rezultātus tēlaini iestrādāja atraktīvā prezentācijā un savu skatuves performances plānu neliela priekšnesuma veidā rādīja žūrijai.

Skolēnu prezentācijās atklājās personiska un mūsdienīga Raiņa un Aspazijas ideju un vērtību interpretācija. Tika runāts par mīlestību, naidu, mērķtiecību, spēju piedot, atbildību, drosmi, brīvību, māju sajūtu, nākotnes cilvēku, sieviešu tiesībām, citādo un atšķirīgo.

Žūrijas darbs bija grūts, jo katras komandas prezentācijā tika atklāta kāda interesanta Raiņa vai Aspazijas idejas interpretācija un vērtējums dažkārt atšķīrās ļoti nedaudz. Tomēr uzvaru pirmajā kārtā guva: Brocēnu vidusskolas komanda, (Kurzemes reģions), Ogres Tehnikuma komanda (Vidzemes reģions), Krāslavas Valsts ģimnāzijas komanda (Latgales reģions), Ogres Valts ģimnāzijas komanda (Rīgas reģions) un Baldones vidusskolas komanda (Zemgales reģions).

Konkursa otrajā kārtā novembra beigās komandas - uzvarētājas, papildinot savu sastāvu ar vēl diviem skolēniem, dosies uz Jūrmalu, kur divu dienu garumā piedalīsies meistarklasēs pie skatuves mākslas profesionāļiem. Komandas ne tikai iegūs jaunas zināšanas par režijas, scenogrāfijas, mūzikas, aktiermeistarības un citiem skatuves mākslas elementiem, bet arī pilnveidos savas sagatavotās performances, kuras tiks demonstrētas konkursa trešajā kārtā, kas notiks martā LKA Teātra mājā Zirgu pasts.

Konkurss iekļauts Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubilejas programmā "PASTĀVĒS, KAS PĀRVĒRTĪSIES". Konkursu organizē Latvijas Kultūras akadēmija sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju un Valsts izglītības satura centru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)