Banner 980x90

Gerhards: Atjaunotais Ogres dambis būtiski samazinās plūdu riskus

Atjaunotais Ogres upes dambis ļaus būtiski samazināt plūdu un krastu iebrukšanas riskus, pārliecināts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Kā aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, Gerhards šodien klātienē iepazinies ar situāciju Ogres upes lejtecē pie ietekas Daugavā un Rīgas HES ūdenskrātuvē pēc ūdenslīmeņa pazemināšanas, kā arī apskatījis plūdu riska mazināšanai izbūvēto aizsargdambi pie Norupītes ietekas Ogres upē.

Pēc ministra domām, uzņēmējdarbībai ir būtiski, lai to neapdraudētu pēkšņi plūdi vai iebrucis krasts, tāpēc dambja rekonstrukcija ir būtiska, un viņš paudis cerību, ka tā būtiski mazinās šādus riskus. Viņaprāt, šis infrastruktūras objekts ilgtermiņā uzlabos iedzīvotāju dzīves vides un komercdarbības vides kvalitāti.

Apmeklējuma laikā ministrs arī uzklausījis neatkarīgo ekspertu viedokli par to, kā jaunais objekts varēs pasargāt pilsētu no plūdiem un kādi risinājumi to novēršanai nepieciešami Ogres upes posmā no aizsargdambja līdz ietekai Daugavā.

Projekta kopējās izmaksas ir 1 403 158 eiro, bet attiecināmās izmaksas ir 1 310 848 eiro, no kurām 85% ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums un 15% pašvaldības finansējums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)