Banner 980x90

Ikšķiles novadā norisināsies atkarību profilakses nedēļa "Pārāk gudrs, lai sāktu!"

Ilustratīvs foto/ Foto: Ogre24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Ogre24.lv
No 3. līdz 7.oktobrim Ikšķiles novadā notiks Atkarību profilakses nedēļa, kuras devīze šogad ir "Pārāk gudrs, lai sāktu!".

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja akcijas organizatori, jau otro reizi, sadarbojoties Ikšķiles novada Jaunatnes lietu speciālistei, Veselības veicināšanas centram un novada vispārizglītojošām skolām, notiks dažāda veida informatīvi izglītojoši, kā arī izklaidējoši pasākumi, kuros būs iespēja paust savu attieksmi pret atkarībām gan piedaloties mākslas un mūzikas aktivitātēs, gan sporta aktivitātēs.

Atkarību profilakses darbs ir būtisks sabiedrībā, kurā cilvēki domā par savu, savu bērnu un jauniešu nākotni, labklājību un veselību. Neviens neapstrīd narkomānijas nodarīto ļaunumu, strīdi parasti ir par to, kā veiksmīgāk ar to cīnīties. Visas nedēļas garumā tiek piedāvātas dažādas aktivitātes jauniešiem, lai tie kļūtu zinošāki un lai spētu lēmumus pieņemt atbildīgi. Tāpat ikviens ir aicināts izvēlēties dzīvi, kurā nav vietas narkotikām un atkarībai, tāpēc tiks piedāvātas alternatīvas brīvā laika pavadīšanai.

Pirmdiena, 3.oktobris, tiks atklāts ar akciju "Brauciens pret narkotikām". Ikviens iedzīvotājs aicināts kopīgi doties Ikšķiles pilsētas ielās ar skrituļslidām, skrejriteņiem, skrituļdēļiem, longbordiem un velo. Pulcēšanās notiks no plkst.18.00 Lupīnu ielas stadiona stāvvietā, bet savukārt noslēgums paredzēts Jauniešu telpā (Birzes iela 33a, Ikšķilē), kur tiks izrādīta filma "Legālais dūms" un notiks tikšanās ar biedrības "Stop Drugs!" pārstāvjiem.

Otrdien, 4.oktobrī, Ikšķiles Brīvajā skolā Madara Muižniece vadīs lekciju "Vai atkarība var būt pozitīva?". Paralēli Ikšķiles vidusskolā vecāko klašu skolēniem notiks sporta stunda un sarunas kopā ar Ghetto Daddy Raimondu Elbakjanu. Tikšanās mērķis ir izcelt vērtības un alternatīvas veidiem, kā cilvēks var pavadīt savu brīvo laiku – sportojot, dzīvojot aktīvu un sportisku dzīves veidu.

Trešdien, 5.oktobrī, Tīnūžu pamatskolā tiks izrādīta dokumentālā filma "Caur Adatu", kuras uzņemšana noritējusi Rīgas bēdīgi slavenajos mikrorajonos. Filmā redzams, kā klājas kādreiz tik perspektīvajam jaunietim, kurš tagad domā tikai par narkotikām. Filmas mērķis ir īsā laikā ļaut jauniešiem likt aizdomāties par to, pie kāda posta noved atkarība.

Ceturtdien, 6.oktobrī, aktivitātes paredzētas Ikšķiles vidusskolā. 9.klasēm notiks biedrības "Esi brīvs!" interaktīva atkarību profilakses nodarbība "Izvēlas sadursmes – kurš kuru?!". 8.klases tiksies ar Reģionālo pašvaldības policiju, izrādīs filmu "Aiz žoga" un notiks diskusijas par administratīvo pārkāpumu sekām, Bet 7.klasēm notiks orientēšanās sacensības "Tavas iespējas novadā!", kuru mērķis ir iepazīstināt jauniešus ar pašvaldību sniegtajiem pakalpojumiem un jauniešu iespējām iesaistīties novada dzīvē.

Sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību mācību centra pasniedzējiem notiks profesionālās kvalifikācijas pilnveides programmas kurss skolotājiem "Riski ar ko bērni un jaunieši saskaras internetā". Tajos tiks apskatītas tādas tēmas kā interneta atbildīga lietošana, internets – informācijas ieguves, publicēšanas un apmaiņas vide, interneta drošas lietošanas priekšnosacījumi, apdraudējumi internetā, pārkāpumi un atbildība internetā. Šāda lekcija Tīnūžu pamatskolā paredzēta 24.oktobrī.

Atkarību profilakses nedēļa tiks noslēgta piektdien, 7.oktobrī radošā atmosfērā ar improvizācijas vakaru "Māksla pret atkarībām", kurā uzstāsies stepa deju grupa "Soul Tap", muzicēs Ikšķiles novada jaunieši, kā arī būs iespēja apmeklēt radošās darbnīcas un uzspēlēt lielformāta spēles.

Pasākums notiks pie Veselības veicināšanas centra. Informējam, ka Daugavas prospekts posmā Daugavas prospekts 32 – Daugavas prospekts 63 tiks slēgts no plkst.17.00 līdz plkst.21.00. Sliktu laikapstākļu gadījumā pasākums notiks iekštelpās. Dalība pasākumā ir bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)