Banner 980x90

Ikšķiles novadā sākusies karjeras nedēļa

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Jau otro gadu Ikšķiles novadā, sadarbojoties novada skolām un jaunatnes lietu speciālistei, tiek organizēti karjeras pasākumi, lai jauniešiem jau laicīgi liktu aizdomāties par nozīmīgām savas karjeras izvēlēm. Šogad karjeras diena tiek pārvērsta karjeras nedēļā.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja pasākuma rīkotāji, skola iemāca pamatus, bet noteicošs faktors karjeras attīstībā ir pašiniciatīvai un arī aktivitātēm ārpus skolas, kas māca prasmes un iemaņas. Tieši tāpēc karjeras nedēļā vairākas aktivitātes notiks neformālā vidē un veidā, piemēram, iespēja tikties ar speciālistiem pasākumā "Ātrais randiņš ar profesiju", piedalīties "Pilsētas rallijā" un iepazīt vietējos uzņēmumus, kā arī norisināsies radošās darbnīcas un debates par karjeras jautājumiem.

Jaunieši ar karjeras izvēlēm saskaras katru dienu, piemēram, apmeklējot interešu pulciņus, paužot savu attieksmi sociālajos tīklos, kārtojot pārbaudes darbus utt. Vārdam "karjera" sen vairs nav tikai tā tradicionālā nozīme. Šodien ar karjeru saprotam profesionālās dzīves daudzveidību un personības daudzpusību. Karjera kā nemitīga pilnveidošanās, kā ceļš, kā mērķis, kā paša personīgā un profesionālā izaugsme visdažādākajos veidos.

Karjeras nedēļa 1.martā sāksies ar diskusiju vakaru Jauniešu telpā (Ikšķilē, Birzes ielā 33a, 2.stāvā). Kā liecina pētījuma dati, lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Latvijā pastāv iedalījums sieviešu un vīriešu profesijās un maz ticams, ka šāds iedalījums jebkad izzudīs. Līdz ar to par diskusijas vakara tēmu šoreiz izvēlēta "Sieviešu un vīriešu nodarbinātības nevienlīdzība". Diskusiju vakarā runāsim par vīriešu un sieviešu iespējām darba tirgū, atalgojumu, karjeras iespējām, stereotipiem. Pirms sarunu vakara notiks debašu apmācības sadarbībā ar debašu biedrību "QUO Tu domā?".

Savukārt, trešdien, 2.martā plkst.19.00, visi jaunieši aicināti uz kino vakaru (Jauniešu telpa Birzes ielā 33a, 2.stāvā, Ikšķilē). Pirmo reizi Ikšķilē tiks demonstrēta filma "Modris". Uz patiesiem notikumiem balstītās filmas stāsts ir par 17 gadus vecu jaunieti Modri, kurš nav ne labāks, ne sliktāks par saviem vienaudžiem. Viņam ir draudzene un daži labi draugi skolā. Taču viņa atkarība no azartspēlēm rada konfliktu attiecībās ar māti, it īpaši tāpēc, ka viņa nebeidz dēlam atgādināt par tēvu. Nedienas kā sniega bumba no kalna sāk velties brīdī, kad Modris, lai izvilktu laimestu no automāta, lombardā pārdod mātes elektrisko sildītāju. Filmas moto "Laiks visiem pieaugt!". Ieeja bez maksas. Līdz 12 gadu vecumam filmu skatīties nav ieteicams. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)