Banner 980x90

"Lattelecom" pērn nopelnījis 30,3 miljonus eiro

Telekomunikāciju uzņēmums SIA "Lattelecom" pērn nopelnījis 30,3 miljonus eiro, kas ir neliels pieaugums, salīdzinot ar 2013.gadu, kad tas nopelnīja 30,2 miljonus eiro, atsaucoties uz "Firmas.lv" informāciju, ziņo aģentūra LETA.

Tikmēr uzņēmuma apgrozījums bijis 165,4 miljoni eiro, bet 2013.gadā - 165,6 miljoni eiro.

Kā teikts vadības ziņojumā, aizvadītais gads bijis sekmīgs, kas panākts, pateicoties veiksmīgai attīstības stratēģijai. Tāpat "Lattelecom" spējis par 100 miljoniem eiro jeb 32% kāpināt uzņēmuma vērtību, salīdzinot ar 2013.gadu.

"Lattelecom" pērn izdevies saglabāt klientu pieauguma tendenci, neskatoties uz Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu uz trīs mēnešiem pārtraukt kanāla "Rossija RTR" translēšanu Latvijā. Turpināta arī "Interaktīvās TV" attīstība, piedāvājot jaunus kanālus, paplašinot ieraksta iespējas un citas funkcijas.

Tāpat pērn tika piedāvāti vairāki jauni pakalpojumi - namu apsaimniekotājiem un komunālo pakalpojumu sniedzējiem tika piedāvātas pakalpojums "Telemetrija", kas ļauj dažādu komunālo pakalpojumu sniegšanā izmantoto ierīču ievākto informāciju nolasīt attālināti un aplūkot elektroniski, bet pakalpojums "eDati" ļauj piereģistrējoties saņemt datu uzglabāšanas vietu desmit gigabaitu apmērā.

2015.gadā uzņēmums plāno darbu pie klientu apkalpošanas uzlabošanas un uzņēmuma tirgus daļas noturēšanas, tāpat kā viena no uzņēmuma nākotnes prioritātēm tiek minēta datu centru un starptautisko datu pārraides pakalpojumu nodrošināšana ārvalstu klientiem.

"Lattelecom" dibināts 1992.gadā kā valsts uzņēmums "Lattelekom". 1994.gadā tas pārtapa par SIA "Lattelekom" un par uzņēmuma īpašnieku (49%) kļuva Dānijā reģistrētais "Tilts Communication", kas tobrīd piederēja Somijas "Sonera", britu "Cable&Wireless" un Latvijas valstij jeb Privatizācijas aģentūrai, kas ir Ekonomikas ministrijas pārraudzībā (51%). 1998.gadā "Sonera" iegādājās "Cable&Wireless" daļas, un 2002.gadā "Sonera" apvienojās ar zviedru "Telia", veidojot tagadējo "Lattelecom" 49% līdzīpašnieku "TeliaSonera".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)