Banner 980x90

Latvija varētu uzņemt 250 līdz 251 bēgli

Papildināta visa ziņa.

Latvija varētu uzņemt 250 līdz 251 bēgli, pirmdien, 6.jūlijā, pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Šādu bēgļu skaitu varētu uzņemt divu gadu laikā un tam jābūt vienreizējām pasākumam, pauda Straujuma.

"Divas koalīcijas partijas kopumā piekrita, ka mēs brīvprātīgā ceļā uzņemam noteiktu skaitli bēgļu, protams, ar zināmiem tehniskiem nosacījumiem. Nacionālā apvienība ir pret," sacīja premjerministre.

Viņa arī akcentēja, ka par šo jautājumu šonedēļ lems arī Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu iekšlietu ministri. Straujuma uzskata, ka būtu pareizi, ja viņi lemtu tikai par skaitļiem, neiekļaujot dokumentos formulu, kas ir šī skaita pamatā, proti, iekšzemes kopproduktu un iedzīvotāju skaitu. Šādas konkrētas formulas iekļaušana dokumentos varētu atvērt ceļu bēgļu uzņemšanai arī nākotnē, piebilda valdības vadītāja.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes loceklis Edgars Tavars pauda, ka ZZS par konkrētiem skaitļiem nav lēmusi. Turklāt šī politiskā spēka pārstāvji neesot klāt ES līderu sanāksmēs, tāpēc nezinot visus apstākļus un argumentus. "Mums nav citas pozīcijas kā atbalstīt premjerministri," teica Tavars, piebilstot, ka premjerministrei kopā ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V) arī būs kopā jāmeklē iespējami labākais risinājums.

Savukārt nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) uzskata, ka Latvijas valdībai vajag pastāvēt uz stingru pozīciju migrantu pārvietošanas jautājumā, lai "brīvprātīgo kvotu" princips uz Latviju neattiektos, pieprasot "specifiskās situācijas" attiecināšanu arī uz Latviju.

Par šo jautājumu šodien vēl lems valdības sēdē.

Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāji vienojušies, ka dalībvalstis nākamajos gados varētu uzņemt 60 000 bēgļu, tomēr par konkrētu risinājumu bēgļu uzņemšanai un sadalīšanai pa valstīm diskusijas vēl turpināsies. Paredzēts, ka ES valstu iekšlietu ministri līdz jūlija beigām vienosies par konkrētu piedāvājumu bēgļu uzņemšanai dalībvalstīs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)