Banner 980x90

Lieli un mazi, dārgi un lēti akumulatori – kurš ir piemērotākais tavam auto?

Piemērota akumulatora izvēle savam auto ir svarīga, lai nodrošinātu uzticamu un ilgstošu braukšanu. Bez laba akumulatora korekta automašīnas darbība nav iespējama, jo akumulators ir atbildīgs par dzinēja iedarbināšanu un elektroiekārtu darbības uzturēšanu. Tas tāpat nodrošina iespēju uzlādēt elektroierīces, uzturēt drošības sistēmu darbību un mūzikas atskaņošanu – pat tad, kad dzinējs ir izslēgts. Šajā rakstā palīdzēsim tev noskaidrot vai lēti akumulatori vienmēr ir sliktāki par dārgiem, kam jāpievērš īpaša uzmanība un kā atrast sev piemērotāko!

1. Ko vērts ņemt vērā?
Izvēloties akumulatoru ar pārāk mazu kapacitāti (ietilpību), nāksies to mainīt pret jaunu ātrāk, nekā paredzēts, turpretī, iegādājoties akumulatoru ar pārāk lielu kapacitāti, nāksies pārmaksāt. Tieši tāpēc ir vērts iepazīties svarīgākajiem aspektiem, izvēloties akumulatoru.

Akumulatoru parametri
Tavam auto, tāpat kā citiem, jau ir rūpnīcā piemeklēts akumulators, kurš tam der vislabāk. Pirms dodies iegādāties jaunu, pārliecinies sava auto lietotāja rokasgrāmatā, vai šie parametri sakrīt ar jaunā akumulatora parametriem!

Uzticams tirgotājs un zīmols
Ja vēlies iegādāties tiešām labu akumulatoru, ir svarīgi, ka iegādājies to no uzticama tirgotāja, kuram ir izpratne par automašīnām vai vismaz piedāvā autoindustrijas atzītu zīmolu akumulatorus. Lēti akumulatori lielveikalos noteikti nebūs labākā opcija, labāk izvēlies pārbaudītu ražotāju izstrādājumus!

Darbības ilgums 
Akumulatora cena parasti ir labs indikators, lai noteiktu, cik ilgi tas kalpos. Lielākā daļa akumulatoru ir paredzēti ap 5 gadu darbībai, tāpēc neriskē, iegādājoties lētāko! Ja neplāno automašīnu uzturēt tik ilgi, nav arī vajadzības iegādāties akumulatoru, kurš pārdzīvos automašīnas kalpošanas laiku.

2. Pareizās jaudas piemeklēšana
Lai iegādātos akumulatoru, kura jauda atbilst konkrēta auto vajadzībām, ir jāņem vērā divi raksturlielumi – Starta strāvas stiprums (CCA) un Ietilpība (RC). Starta strāvas stiprums ir akumulatora jauda konkrēta dzinēja iedarbināšanai, un tai vienmēr jāsakrīt ar automašīnas ražotāja noteikto. Šī informācija ir atrodama lietotāja rokasgrāmatā.

Akumulatora ietilpība savukārt ir minūšu skaits, kurā akumulators dod rezerves jaudu pie noteiktas slodzes. Vienkāršākiem vārdiem tā ir akumulatora spēja laika izteiksmē darbināt elektroierīces brīdī, kad automašīnas dzinējs ir izslēgts un ģenerators akumulatoru nelādē. Runājot par ģeneratoru, šis raksturlielums ir svarīgs brīdī, kad tas pēkšņi ir bojāts, lai nodrošinātu tās darbību un iespēju doties līdz tuvākajam servisam, nevis palikt ceļa malā. Akumulatora ietilpība nav precīzi noteikta katram auto, taču tiem ir rekomendēts ietilpības diapazons katram auto modelim, kuru vērts uzzināt no veikala darbinieka vai tajā pašā automašīnas lietotāja rokasgrāmatā!

3. Akumulatora uzturēšana
Būtībā ir tikai divu veidu akumulatori – tie, kuriem uzturēšana ir nepieciešama, un tie, kuriem nē. Mūsdienās lielākā daļa auto ražotāju un vadītāju izvēlas akumulatorus, kuri nav jāapkopj. Tie parasti ir dārgāki, taču atbrīvo auto īpašniekus no liekām raizēm. Akumulatorus, kuriem nepieciešama uzturēšana un apkope, parasti apkalpo speciālisti.

4. Pasūti akumulatoru no mājām!
Lai netērētu laiku, dodoties uz veikalu, pasūti akumulatoru no mājām – tam taču interneta veikali ir domāti! Viens no plašākajiem akumulatoru veidu un modeļu piedāvājumiem ir interneta veikalā 1a.lv! Apskati sava auto akumulatora datus un pasūti sev piemērotu akumulatoru no labākajiem ražotājiem! Ienāc www.1a.lv, pasūti akumulatoru no mājām un saņem to ar piegādi!
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)