Banner 980x90

LIVA: Minimālā skolēnu skaita noteikšanai pamatskolām patlaban nav pamatojuma

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA
Minimālā skolēnu skaita noteikšanai arī pamatskolas izglītības posmā patlaban nav pamatojuma, uzskata Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) viceprezidente Aija Melle.

Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis norādījis, ka Izglītības un zinātnes ministrijai būtu loģiski turpināt darbu pie pieļaujamā skolēnu skaita klasē noteikšanas arī pamatskolās.

Melle aģentūrai LETA sacīja, ka šāds solis patlaban nav izglītības nozares dienaskārtībā. Vienlaikus viņu uzsvēra, ka ir jāsakārto skolu tīkls - šajā jautājumā pašvaldībām ir jāsaprot, kādas un cik skolu tās var uzturēt. Viņa ir pārliecināta, ka mehāniska finansējuma iepludināšana problēmu neatrisinās.

Melles ieskatā, pašlaik noteiktā divējādā kārtība vidusskolas klases atvēršanai vērtējama pozitīvi, jo tā saglabājas pašvaldību kompetence plānot izglītības iestāžu piepildījumu, ievērojot noteikto normatīvo regulējumu. Viņasprāt, skolu tīkla sakārtošana nedrīkst notikt mehāniski, bet gan būtu "jāņem karte" un katrs gadījums jāvērtē atsevišķi.

LIVA izprot pašvaldību bažas par to, ka tad, ja "pazūd skola, pazūd arī daudz kas cits", tomēr, ņemot vērā sarūkošo skolēnu skaitu, jāsaprot, ka finansējuma iespējas nav bezgalīgas.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība uzskata, ka minētā FM ideja ir kārtējais mēģinājums raudzīties tikai uz finansiālajiem ieguvumiem, jo, nosakot skolēnu skaitu klasē, netikšot celta izglītības kvalitāte vai veicināta izglītības pieejamība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)