Banner 980x90

Maijā turpinās skatīt krimināllietu par fiktīvo nodarbināšanu Ogres bērnudārzā

Valmiera, 12.dec., LETA. Nākamā gada 7.maijā turpinās skatīt krimināllietu pret bērnudārza "Riekstiņš" amatpersonu un pieciem tā darbiniekiem, kuri apsūdzēti par fiktīvu nodarbināšanu, aģentūra LETA noskaidroja Ogres rajona tiesā.

Ilgais starplaiks skaidrojams ar to, ka cietušā, tas ir, Ogres novada pašvaldības, pārstāvji lūdza laiku sagatavoties, informēja tiesā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, Ogres rajona prokuratūras prokurore pie kriminālatbildības saukusi sešas personas krimināllietā par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, dokumentu viltošanu un dienesta viltojumu mantkārīgos nolūkos, kas izraisīja smagas sekas.

Prokuratūras ieskatā, kādas Ogres vispārējās pirmsskolas izglītības iestādes amatpersona, pildot vadītājas pienākumus minētajā izglītības iestādē, mantkārīgā nolūkā - ar mērķi nelikumīgi panākt vairāku savu darbinieku materiālā stāvokļa uzlabošanu, noformēja darbā vairākus fiktīvus darbiniekus.

Fiktīvas darba attiecības bija noformētas ar četrām personām, no kurām viena persona noformēta par skolotāju, divas personas par sargiem, viena persona darbā pieņemta par dārznieci un vēlāk arī kā veļas mazgātāja.

Laikā no 2010.gada 1.oktobra līdz 2015.gada 1.aprīlim Ogres novada pašvaldība aprēķināja fiktīvi noformēto darbinieku algas un pārskaitīja uz fiktīvi noformēto darbinieku kontiem no Ogres novada pašvaldības budžeta līdzekļiem darba samaksu par kopējo summu 43 697 eiro apmērā.

Pieci Ogres vispārējās pirmsskolas izglītības iestādes darbinieki veica fiktīvi nodarbināto personu pienākumus, saņēma viņu vietā naudu, kā arī viltoja dokumentus, parakstoties fiktīvo darbinieku vārdā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)