Banner 980x90

Metāla tirgotājs Ogresgalā plāno ierīkot upeņu komercdārzu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
​Ogres novada uzņēmums SIA "IronWill Agro", kura īpašniekam pieder arī melnā metāla tirgošanas uzņēmums, plāno iepirkt 140 000 upeņu stādu komercdārza ierīkošanai Ogresgala pagasta Ciemupē.

Kā liecina ieraksts Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, uzņēmums izsludina iepirkumu stādu iepirkšanai par 122 355 eiro, piesaistot Lauku atbalsta dienesta administrēto Eiropas Savienības fondu finansējumu pasākumā "Ieguldījumi materiālajos aktīvos".

Pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 29.jūnijam, savukārt projektu plānots realizēt līdz šā gada novembrim.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvis Nils Vilemsons, komercdārza ierīkošanai apmēram 28 hektāru platībā plānots iepirkt viengadīgus upeņu, kā arī cidoniju stādus.

"Lai gan uzņēmuma īpašnieks nodarbojas ar metāla iepirkšanu, šī ir pilnīgi cita joma, kurā izmēģināsim uzņēmējdarbības iespējas. Plānojam, ka pēc pirmās ražas novākšanas ogas realizēsim gan vietējai pārstrādei, gan arī saldētā veidā eksportēsim," sacīja uzņēmuma pārstāvis.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem "IronWill Agro" reģistrēta 2013.gadā Ogrē, tā darbības profils ir graudaugu un rapša audzēšana. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 79 258 eiro, bet peļņa - 20 694 eiro.

"IronWill Agro" īpašnieks ir Armands Kārklelis, kuram pieder arī melnā metāla tirdzniecības uzņēmums SIA "Ironwill Steel".

Šī uzņēmuma apgrozījums pērn bija 1,72 miljoni eiro salīdzinājumā ar 3,11 miljoniem eiro iepriekšējā gadā, bet peļņa - 10 757 eiro salīdzinājumā ar 106 689 eiro 2014.gadā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)