Banner 980x90

Noslēgsies "Skaņumāja" rīkotie tautas instrumentu spēles kursi

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Sestdien, 12.decembrī, plkst.18.00 ar audzēkņu koncertu "Saspēlēsim?" Ogres novada Krapes tautas nama zālē noslēgsies trešie biedrības "Skaņumāja" rīkotie tautas instrumentu spēles kursi, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.

Daudziem kursu dalībniekiem šī būs pirmā skatuves pieredze un instrumenta spēles pieredze vispār. Neraugoties uz to, nu jau tradicionālās kursu noslēguma koncertu programmas veidojas daudzveidīgas un atraktīvas un gūst arvien plašāku klausītāju interesi, klāstīja LNKC tautas mūzikas eksperts Ilmārs Pumpurs.

Tradicionālo instrumentu spēles tālmācības kursi piedāvā muzicēšanas prasmju apguves iespējas pieaugušajiem, kam iepriekš nav bijusi iespēja mācīties instrumentu spēli vai kas vēlas papildināt tradicionālās mūzikas un instrumentu spēles prasmes. Četrās nedēļas nogalēs, intensīvi strādājot, kursu dalībnieki apgūst izvēlētā instrumenta spēles pamatus, gūst priekšstatu par muzicēšanas tradīcijām, mācās kapelu muzicēšanai raksturīgo repertuāru un kopmuzicēšanas prasmes.

Kursu piedāvājumā līdzās tādiem labāk zināmiem instrumentiem kā vijolēm, mandolīnām, koklēm un akordu cītarām, tikuši iekļauti tādi unikāli vietējās tradīcijas instrumenti kā cimboles, pogu cītaras, cītarkokles, Ieviņa ermoņikas un citi, sniedzot nozīmīgu ieguldījumu tradicionālās mūzikas daudzveidības saglabāšanā.

Arī 2016.gadā tautas mūzikas interesenti un ikviens, kas jūt aicinājumu iemācīties kāda instrumenta spēli, ir aicināti pieteikties biedrības "Skaņumāja" tradicionālo instrumentu spēles kursos. Pieteikuma veidlapas un informāciju par kursiem var atrast mājaslapā "www.muzikanti.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)