Banner 980x90

Ogrē atklās jaunas notekūdeņu attīrīšanas ietaises

Piektdien, 22.maijā, plkst.14 Ogrē tiks atklātas jaunās notekūdeņu attīrīšanas ietaises, aģentūru LETA informēja Ogres novada pašvaldības aģentūras "Ogres namsaimnieks" sabiedrisko attiecību speciāliste Gundega Deģe.

Doles ielā 1a no 2013.gada līdz 2015.gadam Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansiāli atbalstītā projekta "Ogres ūdenssaimniecības attīstība, III kārta" laikā tika izbūvētas jaunas notekūdeņu attīrīšanas ietaises (NAI).

Būvniecības kopējās izmaksas ir 5,1 miljons eiro. Objekta tehnisko projektu izstrādāja SIA "A Projekts" sadarbībā ar SIA "Lakalme", būvdarbus veica AS "Per Aarsleff", būvuzraudzību - SIA "Aqua-Brambis".

Projekta laikā uzbūvēto notekūdeņu attīrīšanas ietaišu spēja ir 5520 m3/dnn, un tās nodrošinās notekūdeņu attīrīšanu atbilstoši visām normām, ko nespēja iepriekšējās - vecās un avārijas stāvoklī esošās - NAI, kas nespēja veikt fosfora un slāpekļa attīrīšanu.

Būvniecību īpaši sarežģītu padarīja tas, ka tā tika veikta veco NAI teritorijā, nestrādājošās tehnoloģiskās līnijas (kas dabā bija sagruvuši rezervuāri) vietā, nepārtraucot NAI darbību paralēlajā līnijā.

Līdz ar projekta pabeigšanu teju visa Ogres komunālā saimniecība ir sakārtota, pateicoties ES Kohēzijas fonda, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Ogres novada pašvaldības domes atbalstam un finansējumam, jo jauna ūdens atdzelžošanas stacija un artēziskie urbumi jau darbojas dažus gadus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)