Banner 980x90

Ogrē būs skatāma foto izstāde "Nacionālajai informācijas aģentūrai LETA - 100"

Rīga, 30.apr., LETA. Ogres Vēstures un mākslas muzejā 2.maijā plkst.15 tiks atklāta foto izstāde "Nacionālajai informācijas aģentūrai LETA - 100", kurā būs skatāma tikai neliela daļa no tā, ko pēdējo gadu laikā ir fiksējuši pašlaik LETA strādājošie fotogrāfi.

Lai pasaules ziņu aģentūras un vietējos medijus informētu par notikumiem Latvijas teritorijā, 1919.gada 4.martā Latvijas Pagaidu valdības Ministru prezidents Kārlis Ulmanis izdeva rīkojumu par Latvijas preses biroja izveidi. Biroju nodēvēja par "Latopress", uz tā bāzes gadu vēlāk tika veidota ziņu aģentūra LETA jeb Latvijas Telegrāfa aģentūra.

Savukārt 1931.gada 12.augustā publicēta pirmā LETA, toreizējās Latvijas Telegrāfa aģentūras, fotogrāfija.

Gadsimta garumā LETA fotogrāfi ik dienu fiksējuši svarīgākos sabiedriski politiskos, ekonomikas, kultūras un sporta notikumus.

LETA Foto komandā patlaban strādā seši fotogrāfi - Evija Trifanova, Edijs Pālens, Ieva Leiniša, Ieva Makare, Paula Čurkste un Zane Bitere. Fotogrāfu ikdienas veikumam līdzi seko Sintija Zandersone, kura reizēm veic arī fotogrāfes darbu, savukārt nodaļu vada foto redaktore Elita Cīrule.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)