Banner 980x90

Ogrē izveidots jauns sociālās aprūpes pakalpojums

Rīga, 11.sept., LETA. "Latvijas Samariešu apvienība" Ogrē izveidojusi Vidusdaugavas pakalpojumu centru, kas būs dienesta "Samariešu atbalsts mājās" reģionālā struktūrvienība, sniedzot iespēju iedzīvotājiem saņemt jaunu sociālās aprūpes pakalpojumu, aģentūra LETA uzzināja Ogres pašvaldībā.

Sadarbībā ar Ogres, Ķeguma un Skrīveru novada pašvaldībām un to Sociālajiem dienestiem pie novadu senioriem jau devušās Latvijas Samariešu apvienības īpaši uzbūvētas un speciāli aprīkotas automašīnas, kurās ir pieejams viss nepieciešamais, lai aprūpi varētu veikt cilvēka ierastajā dzīves vietā.

Šādas automašīnas ir pasaules līmeņa novitāte un līdz šim nevienā valstī vēl šāda ideja nav īstenota.

"Samariešu atbalsts mājās" paredz attīstīt kvalitatīvu un pieejamu aprūpi un palīdzību vientuļiem, veciem cilvēkiem lauku reģionos, kā arī cilvēkiem ar invaliditāti. Šāds mūsdienīgs, mobils un operatīvs aprūpes veids ir teju vienīgais veids, kā šiem cilvēkiem turpināt cilvēka cienīgu dzīvi savās mājās pretstatā aprūpei institūcijā.

Latvijas Samariešu apvienība attīstības finanšu institūcijas ALTUM sociālās uzņēmējdarbības atbalsta programmas ietvaros ir saņēmusi Latvijā līdz šim lielāko grantu – 185 tūkstošus eiro. Pateicoties saņemtajam finansējumam, "Latvijas Samariešu apvienība" paplašinājusi savu specifisko autoparku un nodrošinās aprūpes kompleksos pakalpojumus, izveidojot Vidusdaugavas pakalpojumu centru Ogrē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)