Banner 980x90

Ogrē Nacionālie bruņotie spēki piedalīsies Juglas kauju atceres 101.gadadienā

Rīga, 5.sept., LETA. Dabas parkā "Ogres Zilie kalni" pie Dubkalnu ūdenskrātuves šodien plkst.9 sāksies Juglas kauju 101.gadadienas atceres pasākums, kurā piedalīsies vairāk nekā 1500 skolēnu, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Pasākuma mērķis ir izkopt skolēnu nacionālo pašapziņu un piederības sajūtu Latvijai, izzināt Juglas kauju vēsturi, izrādīt cieņu karavīriem, kuri cīnījās par Latviju, kā arī iepazīstināt skolēnus ar Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto tehniku un ekipējumu.

Pasākums sāksies ar trīs kilometru garu pārgājienu, kas noslēgsies ar svinīgu ceremoniju pie Dubkalnu ūdenskrātuves. Pēc tās skolēniem būs iespēja piedalīties informatīvi izzinošās aktivitātēs.

Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas, Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīri demonstrēs militāro tehniku un ekipējumu, Gaisa spēku helikopters veiks meklēšanas un glābšanas operācijas paraugdemonstrējumus. Savukārt Zemessardzes 54.Inženiertehniskais bataljons sniegs iespēju skolēniem apskatīt bataljona ekipējumu un Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas informatīvo stendu, veiks paraugdemonstrējumus ar kāpurķēžu transportieri, kā arī organizēs militarizētu šķēršļu joslu un stafetes.

Rekrutēšanas un atlases centra pārstāvji iepazīstinās ar dienesta iespējām Nacionālajos bruņotajos spēkos, savukārt Jaunsardzes un informācijas centrs piedalīsies ar informatīvo stendu un Jaunsardzes aktivitātēm.

Latvijas vēsturē Juglas kaujas uzskatāmas par otru lielāko latviešu strēlnieku varonības apliecinājumu pēc Ziemassvētku kaujām. 1917.gada 1.septembrī Austrumu frontes Daugavas sektorā sākās lielākā vācu ofensīva triju kara gadu laikā ar mērķi ielenkt un iznīcināt Krievijas 12. armiju, kas aizsargāja Rīgu, un ieņemt pilsētu.

Uzbrukums sākās tagadējo Salaspils un Ikšķiles novadu teritorijā, kur aizsardzības pozīcijas bija ieņēmuši latviešu strēlnieku pulki. Divdesmit sešu stundu laikā cīņā pret vāciešiem savas dzīvības atdeva vairāk nekā puse no 5. Zemgales pulka strēlniekiem un 80% pulka virsnieku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)