Banner 980x90

Ogrē notiks starptautisks foto seminārs "Egona Spura ceļš"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Sestdien, 31.oktobrī, plkst.13.00 Ogres Mūzikas skolā notiks fotogrāfijas seminārs "Egona Spura ceļš", aģentūru LETA informēja foto kluba "Ogre" pārstāve Dace Voitkeviča.

Seminārs ir iespēja klātienē iepazīt autorus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas.

Par tradīciju ir kļuvusi trīs Baltijas valstu foto meistaru uzstāšanās semināra pirmajā daļā. Šogad tie būs: Imants Gross (Latvija), Gintaras Česonis (Lietuva) un Fabians Veiss (Igaunija, Vācija). Otrajā daļā savus darbus rādīs Ēriks Biters, Maksims Gončarovs (Krievija), Kristaps Kalns, Jānis Mednis, Edijs Pālens, Dace Voitkeviča u.c.

"Izglītība autorfotogrāfijā, manuprāt, ir ārkārtīgi būtiska, jo fotogrāfiju tagad visapkārt ir daudz un dikti. Iemācīt izprast to kvalitatīvo pāreju - kā fakta fotogrāfija pāriet autora stāstā - tas varētu būt fotoizglītības galvenais uzdevums," uzskata fotogrāfs Andrejs Grants.

Semināru pirms septiņiem gadiem aizsāka Spura laikabiedri Inta Ruka, Vitauts Mihalovskis un Grants. Tas ir ieguvis savu pastāvīgu auditoriju un vietu Latvijas fotogrāfijas dzīvē. Pasākums regulāri pulcē dažādu paaudžu un interešu fotogrāfus no visas Latvijas. Septiņu gadu laikā seminārā piedalījušies starptautiski atzīti fotogrāfi, to vidū Gunārs Binde, Grants, Gvido Kajons, Alnis Stakle, Arnis Balčus, Ivars Austers, Aleksandrs Gronskis, Valts Kleins, Māra Brašmane, Ieva Epnere, Aivars Liepiņš, Uldis Balga, Leonīds Tugaļevs, Valdis Brauns, Vitauts Stanjonis (Lietuva), Romualds Požerskis (Lietuva), Mindaugs Kavaljausks (Lietuva), Kaupo Kikas (Igaunija), Birgita Pūve (Igaunija) un daudzi citi.

Spuris (1931-1990) ir izcils Latvijas fotogrāfs. Apliecinājums viņa darbu kvalitātei ir fotogrāfiju sērijas "Rīga. Proletāriešu rajoni. 19.gs.beigas - 20.gs.sākums" iekļaušana Latvijas Kultūras kanonā. Laikabiedru un skolēnu atmiņā viņš ir arī spilgta personība, atvērts radošiem meklējumiem. Viņš atbalstīja topošos talantus un aktīvi interesējās par to, kas notiek Latvijas un citu valstu fotogrāfijā. Pasākuma notiek Ogrē, jo Spuris bija ilggadējs foto studijas "Ogre" mākslinieciskais vadītājs.

Semināru "Egona Spura ceļš" organizē foto klubs "Ogre", atbalsta Ogres novada pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)