Banner 980x90

Ogrē par 6,28 miljoniem eiro būvēs elektronisko sistēmu ražošanas ēku

Rīga, 7.aug., LETA. Lai revitalizētu degradēto teritoriju Ogrē, Akmeņu ielā 74, kas atrodas Pārogres industriālās zonas teritorijā, Ogres novada pašvaldība noslēgusi līgumu ar SIA "Arčers" par elektronisko sistēmu ražošanas ēkas būvniecību 6,28 miljonu eiro vērtībā, aģentūru LETA informēja Ogres novada domē.

Degradēto teritoriju plānots pārveidot, pielāgojot to inovatīvu un augstas pievienotās vērtības produktu ražošanai, tostarp elektronikas nozarē, kas veido lielāko apgrozījumu starp augstas pievienotās vērtības nozarēm pašvaldībā. Tādējādi tiks sekmēta uzņēmējdarbības attīstība un nodarbinātība Ogres novadā, vienlaikus veicinot ilgtspējīgu reģiona izaugsmi, pauda pašvaldībā.

Projekta laikā paredzēts izbūvēt ražošanas ēku, kā arī komunikācijas un piegulošo infrastruktūru. Patlaban tiek veikti sagatavošanās darbi, lai varētu sākt būvdarbus projekta īstenošanai paredzētajā teritorijā.

"Viens no Ogres novada stratēģiskajiem attīstības mērķiem ir ekonomiskās izaugsmes un uzņēmumu konkurētspējas paaugstināšanas veicināšana un cilvēkresursu potenciāla attīstība. Projekts "Degradētās teritorijas Pārogres industriālajā parkā revitalizācija" ir solis šī mērķa sasniegšanai. Ogres novada iedzīvotājiem šis projekts ir ļoti būtisks, jo jaunajā ražošanas ēkā tiks izveidotas 120 darba vietas. Ne mazāk svarīgi, ka, sakārtojot vidi pilsētas industriālajā teritorijā, būtiski uzlabosies pilsētvide kopumā," norādīja Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis.

Būvniecība tiek īstenota Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta "Degradētās teritorijas Pārogres industriālajā parkā revitalizācija" ietvaros. Būvniecības darbus plānots pabeigt līdz 2020.gada jūlijam.

Ar atklātas izsoles palīdzību ražošanas ēkas nomas tiesības 2018.gada 15.augustā ir ieguvis datoru, elektronisko plašu un perifēro iekārtu ražotājs SIA "Quality Jobs". Atbilstoši projekta īstenošanas nosacījumiem, nomnieks ražošanas ēkā pēc tās izbūves ieguldīs miljonu eiro nefinanšu investīcijas. Realizējot projektu, tiks sakārtota degradētā teritorija 1,535 hektāru platībā.

Projektu plānots īstenot līdz 2021.gada februārim.

2018.gada novembrī Ogres novada pašvaldība un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra vienojās par ERAF projekta "Degradētās teritorijas Pārogres industriālajā parkā revitalizācija" īstenošanu. Kopējās projekta izmaksas plānotas 6 119 553 eiro, tostarp 4 767 626 eiro ir ERAF līdzfinansējums (ieskaitot paredzēto snieguma rezerves finansējumu), 205 093 eiro ir valsts budžeta dotācija pašvaldībai, bet pārējie līdzekļi ir no Ogres novada pašvaldības budžeta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)