Banner 980x90

Ogrē sakārtota Norupītes izteces zona

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Ogres novada pašvaldībā šogad daudz paveikts plūdu riska mazināšanai Ogrē. Ir pabeigta aizsargdambja rekonstrukcija, uzbūvēta sūkņu stacija pie Norupītes ietekas Ogrē.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvji, aizsargdambja rekonstrukcijas projekta ietvaros ir veikta Norupītes izteces zonas nostiprināšana, izbūvēta caurteka zem Ievu un Brīvības ielas Norupītes lejtecē.

Papildus aizsargdambja rekonstrukcijas projektā paredzētajiem un izpildītajiem darbiem novada pašvaldība ir veikusi papildpasākumus jaunuzceltās sūkņu stacijas darbības efektivitātes paaugstināšanai. "Novembrī tika veikta Norupītes gultnes padziļināšana un malu nostiprināšana posmā starp Līču ielu un Brīvības ielu, ir palielināts caurteces šķērsgriezums. Šos darbus bija nepieciešams veikt, lai nodrošinātu lietus notekūdeņu novadīšanu šajā teritorijā, novērstu upītes pārplūšanu un sekmētu ūdens noteci sūkņu stacijas virzienā," skaidro Ogres novada pašvaldības meliorācijas inženiere Liene Zīliņa.

Laika apstākļi šoruden bija labvēlīgi dažādu āra darbu veikšanai, tostarp arī notekūdeņu sistēmu sakārtošanai. Projektā "Norupītes posma gultnes padziļināšana un malu nostiprināšana Ogres pilsētā" paredzētos darbus veica SIA "Liepavots RE", no pašvaldības puses darbus koordinēja aģentūra "Ogres namsaimnieks".

Norupītes sakārtošana un sava veida savaldīšana nav saistīta tikai ar nelielu teritoriju tās lejtecē pie Ievu ielas – šie darbi tiek veikti, uzsākot visas šīs pilsētas apbūves teritorijai šobrīd ļoti aktuālas problēmas risināšanu. "Visā individuālās apbūves teritorijā – nosacīti varam to dēvēt par Loka ielas rajonu – gadiem ilgi tā arī nav atrisināts lietus notekūdeņu novadīšana jautājums. Katrs zemes gabala īpašnieks ir darbojies pēc sava prāta, rokot vai aizberot grāvjus, nekāda vienota sistēma neeksistē, gruntsūdens līmenis ik gadu paaugstinās. Kamēr neesam to novērsuši, nevaram uzsākt arī iecerētos ielu sakārtošanas darbus," uzsver Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks  tautsaimniecības, tūrisma un sporta jautājumos Egils Helmenis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)