Banner 980x90

"Ogres namsaimnieka" krāpšanas lietā lūdz apsūdzēt četras personas

Rīga, 5.febr., LETA. Valsts policija (VP) pagājušā gadā prokuratūrā kriminālvajāšanas sākšanai nodevusi lietu par Ogres novada pašvaldības aģentūrai "Ogres namsaimnieks" piederošu naudas līdzekļu izkrāpšanu, aģentūru LETA informēja VP.

Kriminālvajāšanu 2017.gada septembrī ierosinātajā lietā lūgts sākt pret četrām personām. Personas ierosināts apsūdzēt par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai organizētā grupā, par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un par tādu datu izmantošanu, kas dod iespēju nelikumīgi izmantot finanšu instrumentu vai maksāšanas līdzekli.

Jau ziņots, ka VP sākotnēji aizdomās par "Ogres namsaimniekam" piederošu naudas līdzekļu izkrāpšanu aizturēja 11 personas, tajā skaitā arī trīs vadoša līmeņa pašvaldības uzņēmuma darbiniekus.

Latvijas Televīzijas raidījums "de facto" pagājušā gada maijā vēstīja, ka lietā tiek inkriminēta "Ogres namsaimnieks" piederošu naudas līdzekļu izkrāpšana 90 961 eiro apmērā.

Par krāpšanu un naudas atmazgāšanu tiek vainots "Ogres namsaimnieka" Inženiertīklu pārvaldes vadītājs Vjačeslavs Paramonovs, vēl kāds darbinieks un "viena persona no malas." Paramonovs iepriekš aģentūrai LETA nekomentēja savu iesaisti kriminālprocesā, norādot, ka notiek izmeklēšana, un ar jautājumiem jāvēršas policijā.

"De facto" vēstīja, ka no uzņēmuma direktora amata atbrīvotajam Aigaram Briedim tika inkriminēta valsts amatpersonas bezdarbība, taču šodienas VP preses paziņojumā nekas nav minēts, ka kādam no četrotnes rosinātu celt apsūdzību par amatpersonas bezdarbību.

Valsts policija aģentūru LETA iepriekš informēja, ka krāpšana "Ogres namsaimnieks" saistīta ar cenu aptaujas veikšanu par kādu aģentūras pasūtījumu - šīs aptaujas rezultātā tika izvēlēts fiktīvs uzņēmums, kurš faktiski nevarēja izpildīt nekādus pasūtījumus.

"De facto" vēstīja, ka policijas aizdomas izraisīja ūdensvada rekonstrukcijas darbi Ogrē un ar tiem saistītas naudas plūsmas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)