Banner 980x90

"Ogres namsaimnieka" reorganizācija jāpaveic lūdz 1.jūlijam

Valmiera, 19.apr., LETA. Līdz 1.jūlijam jāreorganizē pašvaldības aģentūra "Ogres namsaimnieks", nolemts šodienas domes sēdē.

Līdz ar 1.jūliju SIA "Labs nams" tiks pārsaukts par SIA "Ogres namsaimnieks" un uzņemsies pašvaldības aģentūras pildītās komerciālās funkcijas, aģentūra LETA paskaidroja Ogres novada domes pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs.

SIA "Labs nams" rūpēsies par tā valdījumā nodotajiem nekustamajiem īpašumiem, siltumapgādes sistēmām, kā arī nodrošinās siltumapgādi, atkritumu apsaimniekošanu, centralizētā dispečeru dienesta darbu. Uzņēmums sniegs arī maksas pakalpojumus Ogres novada fiziskajām un juridiskajām personām, kā arī pārvaldīs valdījumā nodoto pašvaldības mantu un veiks tās apsaimniekošanu un nodarbosies ar pašvaldības, valsts mēroga un starptautisku projektu un projektu realizāciju, kas saistīta ar uzņēmuma atbildībā esošā Ogres novada pašvaldības nekustamā īpašuma apsaimniekošanu.

Tikmēr pašvaldības aģentūras "Ogres namsaimnieks" pārziņā paliks esošais nekustamais īpašums, ūdenssaimniecība un tās pakalpojumu sniegšana, kā arī pašvaldības īpašumā esošo dzīvokļu un dzīvojamo telpu remonts. Pašvaldības aģentūra arī rūpēsies par virszemes ūdeņu pārsūknēšanas stacijas "Norupīte" darbību, dzīvnieku patversmi un klaiņojoši suņu un kaķu izķeršanu, Ogres pilsētas un Ogresgala pagasta teritorijas labiekārtošanu un uzturēšanu un pašvaldības aģentūras valdījumā nodoto mantu. "Ogres namsaimnieka" uzdevumā būs arī Ogres pilsētas un Ogresgala pagasta ielu un pagalmu apgaismojuma uzturēšana, informācijas vākšana par ielām, ceļa zīmju un aizsargbarjeru uzturēšana, nomaiņa un uzstādīšana, pašvaldības mežu, parku, apstādījumu, ielu, ceļu un stāvlaukumu, kā arī kapsētu uzturēšana Ogres pilsētā, Ogresgala pagastā un Ciemupē.

Pašvaldības aģentūra arī nodrošinās peldbaseina un saunas pakalpojumus, taču līdz šim tā funkcijas, kas saistītas ar veselības veicināšanu un profilakses pasākumu organizēšanu, tiks nodotas Ogres novada Sporta centram.

Kā ziņots, pērn oktobra nogalē Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde aizdomās par "Ogres namsaimniekam" piederošu naudas līdzekļu izkrāpšanu 90 961 eiro apmērā aizturējusi 11 personas, tajā skaitā arī trīs vadoša līmeņa pašvaldības uzņēmuma darbiniekus. Veicot izmeklēšanas darbības, policija noskaidroja, ka, visticamāk, izkrāptie naudas līdzekļi tiek legalizēti, tos pārskaitot uz trešo personu bankas kontiem.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka starp aizturētajām personām varētu būt aģentūras vadītājs Aigars Briedis un Inženiertīklu pārvaldes vadītājs Paramonovs. Paramonovs visticamāk atbrīvots pret 30 000 eiro drošības naudu. Savu saistību ar kriminālprocesu viņš aģentūrai LETA vēlāk nekomentēja.

Valsts policija aģentūru LETA informēja, ka krāpšana Ogres pašvaldības aģentūrā "Ogres namsaimnieks" saistīta ar cenu aptaujas veikšanu par kādu aģentūras pasūtījumu - šīs aptaujas rezultātā tika izvēlēts fiktīvs uzņēmums, kurš faktiski nevarēja izpildīt nekādus pasūtījumus.

VP arī informēja, ka pārējās lietā iesaistītās astoņas personas nav "Ogres namsaimnieks darbinieki", bet ir personas, kuras tika iesaistītas krāpšanas īstenošanā. Šīs personas, tajā skaitā, saņēma izkrāptos naudas līdzekļus savos kontos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)