Banner 980x90

Ogres novada bērnu dārzi piedalās sadziedāšanās svētkos

Publicitātes foto
Publicitātes foto

26.novembrī pirmskolas izglītības iestāde ''Riekstiņš'' bija bērnu dziesmām, smiekliem un pozitīvām emocijām pārpildīta, jo tieši šeit notika Ogres novada pirmskolu izglītības iestāžu vokālo ansambļu sadziedāšanās svētki ''Kopā jautrāk!''.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvji, sadziedāšanās svētkos kopīgi muzicēja un gāja dažādās rotaļas VPII "Dzīpariņš" vokālais ansamblis (mūzikas skolotājas Velta Krištopane un Lāsma Jakuškina), VPII "Saulīte" vokālais ansamblis "Saulespuķes" (Margarita Kondratjeva), VPII "Taurenītis" vokālais ansamblis (Ilva Kaulača), VPII "Zelta sietiņš" vokālais ansamblis (Gundega Skujiņa), VPII "Cīrulītis" vokālais ansamblis (Vita Kļaviņa), VPPI "Sprīdītis" vokālais ansamblis (Ruta Lokmane), VPII "Strautiņš" vokālais ansamblis (Dzidra Stabiņa), VPII "Ābelīte" vokālais ansamblis "Ābolēni" (Aelita Krištopāne) un VPII "Riekstiņš" vokālais ansamblis (Līga Valaine). Daudzos bērnudārzos jau pirms šiem sadziedāšanās svētkiem bija izveidots ansamblis, bet daudzos dārziņos ansamblis tapa speciāli šiem pasākumam.

Projektā piedalījās arī Ķeipenes pagastā esošās PII "Saulīte" speciāli šiem svētkiem izveidotais ansamblis, tomēr dažādu apstākļu dēļ ansamblis nevarēja ierasties uz pasākuma vietu.

Sadziedāšanās svētkos mazos dziedātājus sveica Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un veselības lietu jautājumos Ineta Tamane, Ogres novada pašvaldības Izglītības un sporta pārvaldes Izglītības darba speciāliste (pirmsskolas) Evija Slise, Ogres Rotari kluba prezidente Sarmīte Kirhnere un sadziedāšanās svētku "Kopā jautrāk!" koordinatore un PII "Riekstiņš" vecāku pārstāve Baiba Zakevica.

Tamane pateicās aktīvo vecāku iniciatīvai, PII "Riekstiņš" vadītājai Vitai Kravalei par jauko uzņemšanu, visām mūzikas skolotājām, kas ieguldījušas daudz pūļu, lai izveidotu tik brīnišķīgus priekšnesumus un Ogres Rotari klubam. "Šodien bērnudārzā "Riekstiņš" ir sapulcējušies kopā bērni no visa Ogres novada. Ceru, ka nākamgad šo tradīciju turpināsim, un bērni atkal varēs kopā dziedāt un dejot," sacīja Tamane.

PII "Riekstiņš" vadītāja Kravale pateicās visiem ciemiņiem: "Prieks bija Jūs redzēt mūsmājās. Šodien Jūs ienesāt šajā telpā daudz vairāk skaļuma, smieklu un prieka. Un tik tiešām- kopā ir jautrāk!"

"Visi kopā vēlamies teikt paldies PII "Riekstiņš" muzikālajai audzinātājai Līgai Valeinei, kura ir šī pasākuma idejas autore. Šāds pasākums ir nepieciešams gan bērniem, gan skolotājiem. Bērni iemācīsies jaunas rotaļas un dzirdēs, kā dzied citu Ogres novada pirmsskolas iestāžu audzēkņi. Savukārt skolotāji gūs jaunu pieredzi darbā ar bērnu vokālajiem ansambļiem." uzsvēra Zakevica.

Pasākums tapis pateicoties Ogres novada pašvaldības piešķirtajam finansējumam piedaloties konkursā "Radoši - Aktīvi - Darbīgi - Izglītojoši - Ogres novada"!" ("R.A.D.I. - Ogres novadam") un Ogres Rotari klubam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)