Banner 980x90

Ogres pilsētas vēsturiskā apbūve un skvērs

Ogres pilsētas Brīvības iela ir ievērojama ar savu 20. gs. 20 – 30. gadu arhitektūru. Te savu talantu rādījuši izcili meistari kā Vladimirs Šervinskis, Indriķis Blakenburgs, Eduards Smurģis, Dāvids Zariņš un citi, kuru veidotās ēkas mūsdienās pārsvarā ir valsts vai vietējas nozīmes arhitektūras pieminekļi. 

Pēdējos gados labiekārtots arī par "Pilsētas sirdi" dēvētais skvērs, kas kļuvis par vietējo iedzīvotāju un pilsētas viesu pulcēšanās vietu. Pilsētas skvērā notiek vietēja mēroga mūzikas, mākslas, sporta un cita veida izklaides pasākumi. Pilsētas koptēlu papildina jaunie pilsētvides objekti - digitālā strūklaka un skatuve. Gājēju ielu noslēdz tēlnieka Jāņa Karlova darinātā skulptūra "Baltā cielava". Ejot pa gājēju ielu, var sasveicināties arī ar pilsētas lepnumu – lācīti Ēriku, kas ir īpaši iemīļots mazāko apmeklētāju vidū.

Adrese: Brīvības iela, Ogre, Ogres novads, LV-5001
Tālrunis: +371 65071883, +371 29491685
Mājaslapa: www.visitogre.lv
E-pasts: info@visitogre.lv
GPS koordinātes: 56.815274, 24.627253

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)