Banner 980x90

Pabriks: iemesls lidmašīnas katastrofai ir Krievijas avantūrisms

Galvenais iemesls "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīnas notriekšanai ir Krievijas ģeopolitiskās ambīcijas un avantūrisms, aģentūrai LETA atzina bijušais aizsardzības un ārlietu ministrs Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks (V).

"Es domāju, ka galvenais iemesls lidmašīnas katastrofai ir Krievijas ģeopolitiskās ambīcijas un politiskais avantūrisms. Tas ir novedis pie tā, ka svešas valsts teritorijā klejo Dievs vien zina kādas bandas un cilvēki, kuru rokās ir pietiekami sarežģīti ieroči," uzsvēra politiķis.

Pabriks gan norāda, ka pagaidām precīzi nav zināms, cik lielā mērā pie lidmašīnas notriekšanas piedalījusies pati Krievija, taču viņš nešaubās, ka Krievija tieši vai netieši ir līdzatbildīga pie katastrofas. Tagad starptautiskajai sabiedrībai ir maksimāli daudz jāsavāc pierādījumu par šo katastrofu, jo propaganda jau notiek, turklāt nav izslēgta arī pēdu slēpšana.

Bijušais ministrs pieļauj, ka šī katastrofa varētu Eiropas Savienībai (ES) likt ātrāk virzīties sankciju virzienā, kā to dara ASV. "Samierniecisko pozīciju paudējiem ES iekšienē būs grūtāk savas pozīcijas aizstāvēt," piebilda Pabriks.

Ja tiks pierādīta Krievijas saistība ar lidmašīnas katastrofu, tas uz ilgu laiku atstās sekas uz Krievijas starptautiskajām pozīcijām, turklāt starptautiskās sabiedrības sadarbība ar Krieviju nebūs tāda kā iepriekš.

Pabriks arī atgādināja jau iepriekš pausto, proti, starptautiskajai sabiedrībai jāsniedz Ukrainai palīdzība, pirmkārt, ar diplomātisko, ekonomisko un politisko spiedienu ir jāpanāk, lai robeža starp Ukrainu un Krieviju tiek slēgta no abām pusēm. Otrkārt, starptautiskajai sabiedrībai jāiesaistās Ukrainas politiskās, ekonomiskās, sociālās un armijas sistēmas modernizēšanā, uzsvēra bijušais ministrs.

Kā ziņots, "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna, kas no Amsterdamas devās uz Kualalumpuru, ceturtdien tika notriekta virs Ukrainas austrumiem, nogalinot 298 cilvēkus, kas tajā atradās.

Lidmašīnu notriekuši promaskaviskie kaujinieki, apliecināja Ukrainas valdība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)