Banner 980x90

Par 6 miljoniem eiro sakārtos degradēto teritoriju Pārogres industriālajā parkā

Rīga, 8.nov., LETA. Ogrē par sešiem miljoniem eiro sakārtos degradēto teritoriju Pārogres industriālajā parkā, paredz Ogres novada pašvaldības un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras parakstītā vienošanās par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta "Degradētās teritorijas Pārogres industriālajā parkā revitalizācija" īstenošanu.

Kā liecina Ogres novada pašvaldības informācija, projekta mērķis ir revitalizēt degradēto teritoriju Ogrē, Akmeņu ielā 74, kas atrodas Pārogres industriālās zonas teritorijā, nodrošinot tās piemērotību inovatīvu un augstas pievienotās vērtības nozaru ražošanas vajadzībām, tādējādi sekmējot uzņēmējdarbības attīstību un nodarbinātības veicināšanu Ogres novadā, vienlaikus īstenojot vides ilgtspēju veicinošu teritoriālo izaugsmi.

Projekta gaitā paredzētas darbības, lai degradēto teritoriju piemērotu inovatīvu un augstas pievienotās vērtības produktu ražošanai tajā skaitā elektronikas nozarē, kas veido lielāko apgrozījumu starp augstas pievienotās vērtības nozarēm pašvaldībā. Lai to panāktu, paredzēts izbūvēt ražošanas ēku, kā arī komunikācijas un pieguļošo infrastruktūru.

Ar atklātas izsoles palīdzību ražošanas ēkas nomas tiesības šā gada augustā ir ieguvusi SIA "Quality Jobs". Atbilstoši projekta īstenošanas nosacījumiem, nomnieks ražošanas ēkā pēc tās izbūves ieguldīs vienu miljonu eiro nefinanšu investīcijas. Tāpat, lai sasniegtu projekta mērķi, nomnieka pienākums ir izveidot 120 jaunas darba vietas.

Projekta rezultātā tiks sakārtota degradētā teritorija 1,535 hektāru platībā.

Projekta īstenošanas kopējais ilgums ir 27 mēneši, līdz 2021.gada februārim.

Kopējās projekta izmaksas ir 6 119 553 eiro, no tiem 4 767 626 eiro ir ERAF līdzfinansējums, valsts budžeta dotācija pašvaldībai ir 205 093 eiro, atlikušais projekta finansējums ir no Ogres novada pašvaldības budžeta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)