Banner 980x90

Pašvaldība noslēgusi līgumu par Ikšķiles vidusskolas pārbūves darbiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Ogre24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Ogre24.lv
Ceturtdien, 22.septembrī, Ikšķiles novada pašvaldība noslēdza līgumu ar būvniecības uzņēmumu "Latvijas Energoceltnieks" par Ikšķiles vidusskolas pārbūves īstenošanu, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Šulca.

Kā informējis Ikšķiles novada pašvaldības izpilddirektors Juris Rudens, noslēgtā līguma summa ir 4 173 726 eiro. Būvniecības projektu paredzēts īstenot līdz 2017.gada decembrim.

Ikšķiles vidusskolas pārbūves darbu laikā tiks uzcelta jauna piebūve ar trīs stāviem sākumskolai un pārplānotas virtuves, ēdamzāles un ēdināšanas bloka palīgtelpas, paplašinot ēdamzāli. Savukārt vecajā skolas korpusā tiks veikta ventilācijas sistēmu un apkures sistēmu pārbūve, kā arī dienvidu fasādē nomainīti logi pret energoefektīviem divkameru stikla pakešu logiem, tādējādi uzlabojot mikroklimatu telpās.

Jaunajā korpusā paredzēts izveidot 14 mācību telpas ar ietilpību 30 skolēniem katrā, mūzikas un dabas zinību kabinetu, skolotāju sagataves telpas, skolotāju istabu - apvienotu ar konferenču zāli, tehniskās telpas, trenažieru zāli un pagrabstāvā - plašas garderobes. Piebūvei būs atsevišķa galvenā ieeja, kā arī ieejas uz veco skolas korpusu pirmajā un otrajā stāvā, nodrošinot ērtu pārvietošanos visā skolas ēkā.

Būvprojekta risinājums nodrošinās ēkas piebūvei zemu energopatēriņu - tikai līdz 50 kWh/m2 gadā. Siltuma atgūšana plānota no sadzīves kanalizācijas ar siltumsūkni.

Ikšķiles vidusskolas pārbūvei pašvaldība radusi iespēju piesaistīt arī Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus 1 968 659 eiro apmērā, ievērojami samazinot pašvaldības finansējumu mācību telpu izbūvei un klašu aprīkojumam mācību procesa nodrošināšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)