Banner 980x90

Pirmais apstiprinātais projekts- aizsargdambja pārbūve Ogrē

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) un Ogres novada pašvaldība ir noslēgusi vienošanos par aizsargdambja pārbūvi Ogres pilsētā ar Eiropas Reģionālas attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu, tādējādi kļūstot par pirmo projektu, kas apstiprināts Eiropas Savienības (ES) fondu 2014.-2020.gada plānošanas periodā.

CFLA aģentūrai LETA skaidroja, ka noslēgtais līgums par ERAF projekta īstenošanu Ogrē ir atskaites punkts brīdim, kad jaunais plānošanas periods ir uzskatāms par pilnvērtīgi uzsāktu.

Lai novērstu plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu Ogres novada teritorijā, Ogrē rekonstruē pilsētas teritorijā esošo neapplūstošo aizsargdambi. No ERAF paredzēts finansēt 85% no attiecināmajām izmaksām, kas pārsniedz 1,23 miljonus eiro.

Darbi aizsargdambja rekonstrukcijai sākti 2014.gadā, un projekts tiek īstenots ES fondu pamata plānošanas dokumenta darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" atbalsta mērķa "Novērst plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu pilsētu teritorijās" pirmās atlases kārtas laikā.

ES fondu vadībā CFLA par prioritāti ir izvirzījusi iespēju visu ar projekta īstenošanu saistītās dokumentācijas apriti organizēt elektroniski, tādējādi nodrošinot Eiropas Komisijas iniciatīvas e-kohēzija ieviešanu. Jau kopš 2012.gada CFLA klientiem ir pieejama vadības informācijas sistēmas ārējā vide, kur ES fondu projektu īstenotāji var iesniegt dokumentus un sekot līdzi to statusam sava īstenotā projekta laikā.

Jaunā 2014.-2020.gada ES fondu plānošanas perioda vajadzībām CFLA vadības informācijas sistēmu papildina, lai projektu iesniedzējiem un finansējuma saņēmējiem nodrošinātu pilnu e-pakalpojumu klāstu, jau sākot no projekta iesnieguma - sākoties atklātajām projektu atlasēm, to varēs iesniegt e-vidē jeb pašapkalpošanās portālā. Klientu apkalpošanas centrā varēs saņemt atbalstu elektroniskās projektu vadības sistēmas izmantošanā.

"Varam sajust arī ieguvumus, ko sniedz dokumentu elektroniska aprite - līgumu ir iespējams parakstīt vienas dienas laikā bez nepieciešamības finansējuma saņēmējam ierasties pie mums klātienē vai ilgstošas līguma dokumentācijas aprites starp iestādēm. Ceru, ka elektroniskās dokumentu apmaiņas priekšrocības pozitīvi vērtēs arī citi finansējuma saņēmēji," uzsvēra CFLA direktore Anita Krūmiņa.

CFLA izsludinājusi vēl septiņas projektu iesniegumu atlases satiksmes infrastruktūras, labklājības un nodarbinātības jomās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)