Banner 980x90

Prezidents piedalās jaunās "Fazer" maiznīcas atklāšanā

Jaunās kūku un konditorejas izstrādājumu ražotnes tapšana Ogrē ir liecība tam, kā veiksmīgi mijiedarbojas ārvalstu investīcijas un mūsu pašu vietējās tradīcijas, ļaujot uzņēmumam spert soli tālāk savā izaugsmē. To, trešdien piedaloties uzņēmuma ''Fazer'' maiznīcas infrastruktūrā integrētās jaunās ražotnes atklāšanā, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Atzīmējot faktu, ka sākotnēji visa produkcija tiks eksportēta, viņš izteica gandarījumu par vietējo ražojumu spēju konkurēt arī globālajā tirgū.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Prezidenta Preses dienests, Raimonds Vējonis uzsvēra, ka Latviju un Somiju vieno plaša sadarbība daudzu gadu garumā ekonomikā, enerģētikā un zinātnē. "Somija ir nozīmīgs investors Latvijai svarīgajās pārtikas un enerģētikas nozarēs, un Latvija ir daudz mācījusies no Somijas pieredzes inovāciju jomā," atzīmēja Valsts prezidents.

Arī Somijas vēstnieks Latvijā Olli Kantanens atklāšanas uzrunā atgādināja, ka vēsturiski Somijas un Latvijas sadarbību vienojuši jūras ceļi un Daugava, kā arī pašlaik Somija ir viens no desmit galvenajiem Latvijas tirdzniecības partneriem. Pēc Kantanena sacītā, arī "Fazer" saldēto kūku un konditorejas izstrādājumu ražotnes atklāšana, kas ļāvusi radīt 27 darba vietas, investējot 4,5 miljonus eiro, ir liels solis abu valstu sadarbības turpināšanai.

Raimonds Vējonis piebilda, ka ir lepns kā ogrēnietis par jaunas ražotnes tapšanu šajā pilsētā, tā kā pārtikas nozarē valda sīva konkurence un uzņēmējiem jāmeklē jaunas nišas, lai radītu produktus ar augstāku pievienoto vērtību. "Ogrē pārtikas ražošanas nozarei, pateicoties arī Somijas investīcijām, ir bagātas tradīcijas, turklāt šodien esam liecinieki tam, ka pārtikas ražošana šeit turpināsies ar jaunu sparu," rezumēja Valsts prezidents. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)