Banner 980x90

Remonts Ogres 1.vidusskolā notiks līdz oktobra sākumam

Līdz 5.oktobrim Ogres 1.vidusskolā notiks remontdarbi, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Darbu laikā plānots veikt kanalizācijas tīklu nomaiņu, lietus kanalizācijas tīklu izbūvi, bojātā ūdensvada posma nomaiņu, 20kV un 0.4kV kabeļu tīklu pārbūvi, "Lattelecom" kabeļa padziļināšanu, daļēju pamatu siltināšanu, laukumu bruģēšanu un asfaltēšanu, kāpņu uz Bērzu aleju remontu, teritorijas labiekārtojumu (laukumu apgaismojums, soliņu izvietošana, atkritumu urnu izvietošana, karogu masti, žoga uzstādīšana, velosipēdu novietņu uzstādīšana), sienas remontu, vārtu uzstādīšanu trešajā korpusā, sporta halles kāpņu pārbūvi.

Darbus veic SIA "I.K.Būve". Summa, par kādu uzņēmums veiks darbus, ir 437 945 eiro.

Remonts tika sākts 25.maijā. Taču radās neparedzēti darbi, un pašvaldība piešķīra papildu līdzekļus 12 795 eiro. Projekta laikā jau ir paveikts liels darbs - sakārtota lietusūdens un kanalizācijas sistēma, nomainīts elektroievads, sakārtots laukums pie zēnu amatu mācības kabineta, turpinās pagalma bruģēšanas, kāpņu demontēšana un rekonstrukcija. Plānots, ka līdz 1.septembrim lielākā daļa darbu būs paveikta, atliks sakārtot kāpnes.

Lielāki darbi paveikti Ogres novada pagastu skolās. Taurupes pagastā šobrīd notiek remontdarbi skolā un labiekārtošanas darbi skolas parkā, kur pagasta svētkos tiks atklāts piemiņas akmens, pieminot 20.gadsimta griežos skartos taurupiešus. Taurupes pamatskolas trešajā stāvā notiek kabinetu durvju nomaiņa. Darbus veic SIA "Ūpji 1", un līguma summa ir 2304 eiro. Darbi jāpabeidz augustā.

Skolā notiek arī ēdamzāles griestu un pirmā stāva sanitāro mezglu telpu remontdarbi. Par šo darbu veikšanu līgums noslēgts ar SIA "Cēsu Energoceltnieks", darbu izmaksas - 13 842 eiro. Darbi jāpabeidz augustā. Pie skolas jau veikti parka labiekārtošanas darbi, izveidota piemiņas vieta. Darbus veica SIA "EIRO DEX", un to izmaksas sasniedza 3325 eiro. Darbu laikā noņemti vecie apstādījumi, izlīdzināta zeme, ierīkoti jauni apstādījumi, nobruģēts celiņš līdz piemiņas vietai, sagatavota vieta piemiņas akmens novietošanai, iesēts zālāj, ierīkotas apmales stāvlaukumam pie piemiņas vietas. Pašu piemiņas akmeni no granīta veido akmeņkalis Aivars Neško, tā izmaksas - 3950 eiro. Kā informē Taurupes tautas nama vadītāja Nellija Balode, piemiņas akmens tiek veidots ar domu pieminēt visus 20.gadsimta griežos skartos taurupiešus. Piemiņas akmens būs veidots no četrām skaldnēm, katrai simboliski attēlojot lielāko satricinājumu un notikumu gadus: 1905-1918-1940-1949. Piemiņas akmens tiks atklāts 29.augustā plkst.10, atklājot arī pirmos Taurupes pagasta svētkus.

Saimnieciskie darbi, celiņa rekonstrukcija, veikti arī pie Taurupes pamatskolas Mazozolu filiāles. Līgums par darbu veikšanu noslēgts ar SIA "Ūpji 1", līguma summa - 1855 eiro. Darbi drīzumā tiks pabeigti. Līguma laikā demontētas uz celiņa esošās betona plāksnes, padziļināta tā gultne, demontētas kanalizācijas aku vāku augšējās daļas, uzbērta grants un smilts, izlikti bortakmeņi un ieklāts bruģakmens.

Darbi notiek arī Madlienas pagastā. 5.jūnijā tika noslēgts līgums par Madlienas vidusskolas korpusus savienojošās pārejas remontu. Izsludinātajā iepirkumā tiesības veikt minētos būvdarbus ieguva SIA "MP Agency". Būvuzņēmēja piedāvātā cena - 28 099 eiro. Darbi ir pabeigti termiņā un labā kvalitātē. Paveiktie būvdarbi ir ļoti nozīmīgi Madlienas vidusskolas skolēniem, jo tagad viņi varēs pārvietoties starp mācību korpusiem pa apsildītām telpām. Šī gada 14.jūlijā noslēgts vēl viens līgums par Madlienas vidusskolas metodiskā kabineta remontdarbu veikšanu. Darbus veic SIA "Eight builders", un līgumcena ir 6037 eiro. Darbu izpildes termiņš bija 15.augusts. Pārējos remontdarbus, kas nepieciešami jaunā mācību gada sākšanai, skolas personāls paveica saviem spēkiem.

Vērienīgi un nozīmīgi būvdarbi turpinās arī valsts pirmsskolas izglītības iestādā (VPII) "Taurenītis". Ir sākts un šobrīd norisinās bērnudārza baseina un dušas telpu remonts. Ieceri par baseina remontu palīdzēja realizēt piešķirtais valsts finansējums 6200 eiro apmērā. Tas piešķirts, pieņemot valsts budžetu galīgajā lasījumā. Iepirkumā par tiesībām veikt Madlienas VPII "Taurenītis" slēgtā peldbaseina remontu uzvarēja IK "RL BŪVNIEKS" no Kokneses. Piedāvātā līgumcena - 21 719 eiro. Būvdarbu rezultātā baseinā tiks ierīkota siltumizolācija, tam būs pilnīgi jauns, moderns ieklājums, tiks izremontētas dušas telpas. Santehnika tiks nomainīta arī vienas grupas sanitārajā mezglā. Šo būvdarbu izmaksas 8211 eiro, darbu izpildes termiņš - 28.augusts.

15.jūlijā pašvaldība parakstījusi līgumu ar SIA "TG Construction" par Ogres Mūzikas skolas fasādes vienkāršoto atjaunošanu. Līguma summa ir 265 992 eiro. Būvdarbu izpildes termiņš noteikts šī gada 31.augusts, visdrīzāk, darbi turpināsies arī septembrī. Līguma laikā plānots pārsedžu remonts, ieejas mezgla kolonnu stiprinājuma darbi, mūra darbi, fasādes atjaunošanas un fasādes metāla konstrukciju darbi, apdares darbi ēkas cokolam, ārējie apdares darbi, elektrisko tīklu un zibens aizsardzības izbūve, kā arī LED apgaismojuma ierīkošana skolas ēkas fasādei. Šobrīd ēka ir norobežota, bet līdz 1.septembrim ieejas mezglu plānots sakārtot tā, lai skolā ērti varētu iekļūt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)