Banner 980x90

Reorganizēs Tīnūžu pamatskolu

Valmiera, 20.dec., LETA. Tīnūžu pamatskolu reorganizēs par sākumskolu, šodien lēmuši Ikšķiles novada domes deputāti.

No nākamā gada 1.septembra Tīnūžos būs vairs tikai sākumskola, tomēr skolas telpās tiks atvērtas divas vai trīs bērnudārza grupiņas piecgadīgajiem un sešgadīgajiem, tādējādi risinot bērnudārzu rindu problēmu novadā, aģentūrai LETA apliecināja Ikšķiles novada domes priekšsēdētājā vietnieks Česlavs Batņa (LZS).

Rezultātā plānots stiprināt Ikšķiles vidusskolu, norāda Batņa. Skolēniem no Tīnūžiem būs plašākas interešu izglītības iespējas, pārnākot mācīties uz Ikšķili. Batņa arī sola, ka tiks uzlabota autobusu satiksme no Tīnūžiem uz Ikšķili, lai palīdzētu skolēniem pārvietoties.

Jau vēstīts, ka pētījumā "Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla izveide Latvijā" ieteikts reorganizēt vienīgo vidusskolu Ikšķiles novadā. Ikšķiles vidusskolu rekomendēts pārveidot par pamatskolu, balstoties uz pētnieku paredzējumiem, ka par spīti augošajam iedzīvotāju skaitam Ikšķiles novadā, skolai neizdosies nodrošināt nepieciešamo skolēnu skaitu, jo pastāv tendence skolēniem pēc sākumskolas vai pamatskolas beigšanas mācības turpināt Rīgā vai Ogrē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)