Banner 980x90

Seile: LIZDA lēmums par streiku ir pārsteidzošs

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) paziņojums par brīdinājuma streika rīkošanu ir pārsteidzošs, 11.novembrī paziņoja izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

Seile žurnālistiem sacīja, ka LIZDA paziņojums viņai bijis pārsteigums, jo, šķiroties pedagogu streika izlīgšanas komisijā, tika panāktas vairākas vienošanās.

Ņemot vērā gan panāktās vienošanās, gan "stingrākas garantijas" par deviņiem miljoniem eiro pedagogu atalgojumam, Seile neredz racionālu izskaidrojumu šim paziņojumam.

Viņasprāt, ja puses bija vienojušās par nākamajiem soļiem un termiņiem situācijas uzlabošanai, LIZDA lēmums par streiku pirms noteiktajiem termiņiem, nesagaidot risinājumus, ir nesaprotams.

LIZDA solis ir nekonstruktīvs, uzskata Seile. Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, Seile piekrita, ka šādu LIZDA rīcību var uzskatīt par atalgojuma reformas torpedēšanu.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka LIZDA padome ārkārtas sēdē vienojās par vienas dienas brīdinājuma streiku.

Kā aģentūra LETA uzzināja arodbiedrībā, izskatot pedagogu streika izlīgšanas komisijas sasniegtos rezultātus, LIZDA secināja, ka vienošanās par vairumu prasību netika panākta.

Līdz ar to LIZDA padome lēma pieteikt vienas dienas brīdinājuma streiku 27.novembrī.

LIZDA izvirzīs divas prasības. Pirmkārt, novirzīt rezervētos deviņus miljonus eiro esošo noteikumu pilnveidei, lai uzlabotu darba samaksas nosacījumus visiem nozarē strādājošajiem, īpaši uzsverot pirmsskolas, mazo skolu, atbalsta personāla stāvokļa uzlabošanas nepieciešamību. Otrkārt, arodbiedrība prasīs nodrošināt finansējumu augstākajai izglītībai un zinātnei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)