Banner 980x90

Valmierā un Ogrē iedzīvotāji aktīvi piedalās EP vēlēšanās

Rīga, 24.maijs, LETA. Valmierā un Ogrē iedzīvotāji aktīvi piedalās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, noskaidroja aģentūra LETA.

910.vēlēšanu iecirkņa, kas atrodas Valmieras Kultūras centrā, sekretāre Santa Zariņa aģentūrai LETA stāstīja, ka iedzīvotāji vienmērīgi ierodas nobalsot un rindas iecirknī neveidojas.

"Protams, ir daži cilvēki, kas nav dzirdējuši, ka šodien var nobalsot tikai savā vēlēšanu iecirknī, bet šādu cilvēku skaits nav liels. Gaisotne iecirknī ir mierīgāka nekā vakar. Šodien pilsētā atzīmē Valmieras pilsētas atbrīvošanas 100.gadadienu, un arī mūsu iecirknī dzirdam pūtēju orķestra koncertu, kas rada pacilātu noskaņojumu," sacīja Zariņa.

Ogres novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Nikolajs Sapožņikovs stāstīja, ka cilvēki balsot nāk gana aktīvi un vēlēšanu komisijai ir gana daudz darba. "Salīdzinot ar divām iepriekšējām dienām, šodien to cilvēku, kuri gribēja nobalsot citā vēlēšanu iecirknī, nevis tur, kur viņi reģistrēti, neapmierinātība ir mazāka. Arī šodien es saņemu iedzīvotāju jautājumus par to, vai dienas laikā tomēr netiks atjaunota iespēja nobalsot jebkurā iecirknī. Diemžēl šodien šādu cerību mums Centrālā vēlēšanu komisija nav devusi," sacīja Sapožņikovs.

Lai gan viņam esot liela pieredze vēlēšanu organizēšanā, tādu haosu, kāds tas ir šajās vēlēšanās, viņš piedzīvojot pirmo reizi. Sapožņikovs uzskata, ka pagarināt vēlēšanu iecirkņu darba laiku nav bijis pareizs lēmums. "Tie, kas ir "augšā", ir tik atrauti no reālās dzīves, ka viņiem nav nekādas izpratnes. Vēlēšanu komisijās nestrādā algoti cilvēki. Paldies visiem vēlēšanu komisiju locekļiem, kuri vakar operatīvi pārplānoja savu darbu, lai šodien varētu ilgāk strādāt vēlēšanu iecirkņos," sacīja Sapožņikovs.

Viņš uzskata, ka tik ātra likumdošanas maiņa rada risku apšaubīt gan grozījumus likumā, gan arī vēlēšanu rezultātus. "Vēlēšanās likumība ir ļoti stingri jāievēro," pārliecināts Ogres novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs.

Kā ziņots, Latvijā šodien turpināsies iepriekšējā balsošana EP vēlēšanās - iedzīvotāji varēs doties vēlēt līdz pat plkst.20.

Balsot varēs tikai iecirkņos, kuros vēlētāji ir reģistrēti. Iepriekš visās trīs iepriekšējās balsošanas dienās bija paredzēta iespēja vēlēt arī citā iecirknī, tomēr Centrālās vēlēšanu komisijas tiešsaistes datu apmaiņas sistēmas problēmu dēļ šodien šādas iespējas nebūs.

EP vēlēšanu pamatdiena būs sestdien, kad arī balsot varēs tikai tikai iecirkņos, kuros vēlētāji ir reģistrēti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)