Banner 980x90

Veicini labsajūtu ar teicamu gaisa kvalitāti ikvienā telpā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Gaisa kvalitāte birojos, mājokļos un citās telpās, kurās ikdienā pavadām daudz laika, var ietekmēt mūsu veselību un pašsajūtu. Kas ietekmē gaisa kvalitāti un ko nodrošina gaisa atsvaidzinātāji telpām, lasiet tālāk un noskaidrojiet!

Dažādu vielu maisījums telpās no atmosfēras gaisa
Vai zināt, kas veido gaisa sastāvu iekštelpās? Pamatā tas ir āra gaiss, tomēr bieži vien tam klāt ir dažādi nevēlami ķīmiskie piemaisījumi, tostarp:
• transportlīdzekļu izplūdes gāzes;
• ražošanas uzņēmumu emisijas;
• putekšņi, augu daļiņas;
• cietās daļiņas no gaisa pievades sistēmām, gaisa filtriem vai telpu iekšējās izolācijas.

Turpinājumā uzzināsiet, kas vēl ietekmē gaisa kvalitāti telpās, kurās ikdienā uzturas cilvēki!

Būtiski gaisa piesārņojuma avoti telpās
Nereti gaisa piesārņojuma līmenis iekštelpās ir augstāks nekā atmosfērā. Gaisa kvalitāti lielā mērā ietekmē arī šādi faktori:
cilvēka rīcība – smēķēšana, telpu uzkopšana un sadzīves ķīmijas produktu lietošana, ēdiena gatavošana u.c.;
mikroklimats – gaisa temperatūra un mitrums telpā, svaiga gaisa cirkulācijas ātrums;
bioloģiskais piesārņojums – putekļu ērcītes, pelējums, mājdzīvnieku spalvas un izdalījumi u.c.;
citi piesārņojuma avoti – pavardi, kamīni, apdares materiāli, tekstila izstrādājumi, mēbeles u.c.

Varam secināt, ka svaigā gaisa daudzumu telpās mazina dažādi ikdienišķi faktori, kas var negatīvi ietekmēt arī cilvēku pašsajūtu un darbaspējas. Turpinājumā noskaidrojiet, kā atpazīt slikta gaisa ietekmi uz cilvēka organismu!

Ko veicina slikta gaisa kvalitāte?
Telpās, kurās ir svaiga gaisa trūkums un gaiss ir sasmacis, cilvēka smadzenēm ir grūtības uzņemt nepieciešamo skābekļa daudzumu. Jo īpaši izteikti tas ir darba telpās ar ievērojamu darbinieku skaitu, lielu cilvēku blīvumu un neatbilstošām ventilācijas sistēmām. Šādās situācijās cilvēkus telpā var piemeklēt:
• miegainība;
• koncentrēšanās spēju zudums un atmiņas problēmas;
• pārmērīgs nogurums un pašsajūtas pasliktināšanās;
• acu un ādas kairinājums;
• galvassāpes u.c.

Tādējādi sliktas kvalitātes gaiss iekštelpās ir nopietns riska faktors, kas ne tikai pazemina darba kolektīvā kopējo noskaņojumu un darba produktivitāti, bet arī pakļauj dažādu nopietnāku saslimšanu riskam. Ko darīt, lai to novērstu? Tālāk aplūkojiet noderīgus risinājumus!

Praktiski padomi svaiga un patīkama gaisa uzturēšanai telpās
Par laimi gaisa kvalitātes uzlabošanai ir virkne vienkāršu un efektīvu risinājumu. Lūk, praktiski padomi:
gaisa mitrinātājs – šāda ierīce novērš pārlieku sausa gaisa veidošanos telpā un rada elpošanai labvēlīgu vidi;
aromātiskie gaisa atsvaidzinātāji – par svaigu un patīkamu smaržu jebkurā telpā gādās gan vīraks, gan ēterisko eļļu difūzeri, gan elektroniskie gaisa atsvaidzinātāji telpām, turklāt tiem ir pieejama plaša aromātu izvēle atbilstoši dažādām gaumēm;
regulāra telpu vēdināšana – kā darbā, tā mājās nepieciešams regulāri vēdināt telpas, atveriet logus plaši un ļaujiet uz pāris minūtēm iekļūt skābeklim.
Raksta turpinājumā uzziniet, kā telpas pareizi vēdināt!

Labas vēdināšanas priekšnosacījumi
Regulāru telpu vēdināšanu ir būtiski veikt katrā birojā, kurā daudz cilvēku vienkopus aizvada garas darba stundas, kā arī mājokļos, kuros tiek gatavots ēst, uzkopts ar ķīmiskajiem tīrīšanas līdzekļiem, kā arī tur, kur uzturas mājdzīvnieki. Šī vienkāršā un efektīvā metode, veiksmīgi un pareizi praktizēta, sniegs acīmredzamu pozitīvu iespaidu uz telpas mikroklimatu. Ņemiet vērā, ka vēdināšanai:
• nepieciešams plaši atvērt logus, ielaižot krietnu daudzumu svaiga gaisa, kamēr telpās nav cilvēku;
• ieteicams veltīt vismaz 10–15 minūtes, to veicot vismaz trīs līdz četras reizes dienā;
• ir īpaši liela nozīme, ja ēkai ir plastmasas logi, kas telpas hermētiski noslēdz un bloķē dabisko gaisa apmaiņu.

Vienlaikus pastāv maldīgs uzskats, ka pietiekami daudz svaiga gaisa var nodrošināt ar tā dēvēto ziemas vēdināšanas režīmu, nepārtrauktai gaisa apmaiņai atstājot nelielu spraugu starp plastmasas logu blīvgumijām. Tomēr šāda vēdināšana nesniedz vajadzīgo efektu un tās gaitā ilgstošā laika periodā tiek nevajadzīgi dzesēta loga konstrukcija, kā arī siena ap logu. Labi izvēdinātas telpas vēl patīkamākas padarīs aromātiskie gaisa atsvaidzinātāji. Turpinājumā varat uzzināt vairāk par to priekšrocībām.

"Berendsen" gaisa atsvaidzinātāji telpām
Ja vēlaties allaž svaigu un patīkami aromātisku gaisu savās darba telpās vai mājoklī, noderīgs risinājums būs higiēnas preču eksperta "Berendsen" gaisa atsvaidzinātāji telpām. Šie risinājumi ilgstoši un efektīvi neitralizē dažādus nevēlamus aromātus, un būs īpaši piemēroti higiēnas telpām.

"Berendsen" gaisa atsvaidzinātāji:
• likvidē smakas un nodrošina patīkamu smaržu tualetes telpā visas dienas garumā;
• nodrošina nemainīgi spēcīgu aromātu visā 60 dienu ilgajā atsvaidzinātāja lietošanas periodā;
• nesatur smagos metālus, kā arī atsvaidzinātāja aromāts nesatur alergēnus;
• ir jaudīgi un derēs telpām ar lielu platību;
• ir ar elegantu un funkcionālu dizainu.

Turklāt šie gaisa atsvaidzinātāji ir videi draudzīgs risinājums, kura darbības pamatā ir patentēts siltumelments, un atšķirībā no daudzām citām sistēmām tie neizplata gaisā sīkas kristāliskas daļiņas, bet tā vietā aromātu gaisā iepludina pakāpeniski, bez aerosolu lietošanas. Visbeidzot, izvēloties "Berendsen" risinājumu, servisa līgums paredz arī regulāru atsvaidzinātāja uzpildi.
Publicitātes fotoPublicitātes foto


Vairāk informācijas par "Berendsen" gaisa atsvaidzinātājiem meklējiet tīmekļvietnē www.berendsen.lv. Izbaudiet atrašanos svaigās un aromātiskās telpās kopā ar gaisa atsvaidzinātājiem no "Berendsen"!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)